In nieuws

Van 18 september tot en met 22 september is het thema bij ‘De Week tegen Pesten‘ online pesten. Nu is dat bij Kwetsbaar Online heel het jaar door een belangrijk thema, maar wij besteden graag aandacht aan de effectieve tools die dit mooie initiatief heeft opgezet.

De Week tegen Pesten helpt zowel ouders als leerkrachten op basis- & voortgezet onderwijs een veilige leer-&leefomgeving te creëren voor kinderen.  Leerkrachten en ouders dienen samen te werken als het gaat om cyberpesten, zo blijkt ook uit onderzoek van Rijksuniversiteit Groningen:

 

Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat interventies bij pesten het meest effectief zijn als ze in samenwerking met ouders gebeuren.

Wat kan jij doen als leerkracht?

Week tegen Pesten faciliteert in diverse praktische oplossingen, zoals de ‘Inspiratielijst met ouders‘. Daarnaast zijn er op de site van Week tegen Pesten nog diverse tools te vinden, zoals ‘test jouw lerarenstijl‘ die je met hulp van zelfkennis leert onderwerpen als Cyberpesten bespreekbaar te maken.

Wat kan jij doen als ouder?

Begin bij het begin en maak ‘het internet’ bespreekbaar. Zo heeft Mijn kind online een vragenlijst opgezet met 25 manieren om te vragen ‘hoe was het op het internet vandaag?

Gastles Cyberpesten bij jouw op school?

Wil je daarnaast advies op maat of een inloopavond bij de klas van jouw kind en of op jouw school? Neem contact op met Kwetsbaar Online voor de mogelijkheden.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
Kwetsbaar Online300 aanwezigen bij #KwetsbaarOnline in Hulst!