In blog, nieuws

Officiële kick-off project Kwetsbaar Online

Op 1 januari 2018 zal het project Kwetsbaar Online van Indigo Zeeland officieel van start gaan. De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt om samenwerkingspartners te vinden en een breed gedragen stuurgroep te vormen.

Op 20 november a.s. om 16.30 uur vindt de officiële kick-off plaats van het project Kwetsbaar Online.

Locatie: Indigo Zeeland, Stationspark 36 te Goes.

Bas van den Tillaar, burgemeester van Vlissingen is voorzitter van de stuurgroep Kwetsbaar Online en tijdens de kick-off zullen de plannen voor de komende jaren worden gedeeld maar ook veel praktische tips. Deze bijeenkomst vindt plaats in de landelijke Week van de Mediawijsheid.

De pers is van harte welkom om bij deze kick-off aanwezig te zijn!

Populair thema onder ouders

‘Wat is het Wi-Fi-wachtwoord?’ is anno 2017 een veelgestelde vraag in vele huishoudens maar ook in openbare gelegenheden. Het internet biedt volop kansen voor zelfstudie, ontwikkeling en sociale interactiviteit en juist daarin schuilen ook risico’s. Hoe gaan kinderen en jongeren om met het cyberpesten, het versturen van naaktfoto’s en games die tegen het onmenselijke aanzitten? Dit onontgonnen gebied, dat volop in ontwikkeling is en een populair thema wordt onder ouders, verzorgers, docenten en hulpverleners is de focus van ‘Kwetsbaar Online’.

Het initiatief Kwetsbaar Online

Kwetsbaar Online is een initiatief van twee enthousiaste Indigo-medewerkers Jan de Vlieger en Leo de Pan. In 2016 merkte Indigo dat het betreffende thema veel aandacht vroeg in de praktijk en dus werd het eerste ‘Kwetsbaar Online’ symposium georganiseerd in Kamperland. Het symposium werd een succes. Uit diverse hoeken van de Zeeuwse maatschappij kwam de directe vraag of het team van Kwetsbaar Online deze voorlichting ook bij hen in de buurt wilde geven en de kennis wilde delen.

Inmiddels geven preventiemedewerkers van Indigo gastlessen op basis- en middelbare scholen, lezingen voor ouders, docenten en hulpverleners en zijn ze te vinden in de lokale politiek om de juiste ambassadeurs te integreren in het platform. Meer weten over dit maatschappelijke, actuele thema? www.KwetsbaarOnline.nl

Geen pers maar wel interesse?

Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
Kwetsbaar Online steunt WATCH Nederland! Doe jij ook mee?Mediabus Kwetsbaar Online